Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag via onderstaande contactmogelijkheden

Neem contact op

Chrysop - tegen spint, trips, bladluis en wolluis

Met Chrysop kies je voor een biologische bestrijding en gezonde kamerplanten.

1 Beoordelingen
13,95
Prijs per stuk
Het aantal Spaarpunten voor dit product is 1
Online op voorraad
Bezorgtijd EU: 1-14 werkdagen | BENELUX: 1-14 werkdagen
remove add

Productomschrijving

  • Eenvoudig uit te hangen in uw kamerplanten
  • Enkel voor binnengebruik
  • Levend product - kort bewaarbaar
  • Vrijwaar je kamerplanten - 100% natuurlijk!

Bent u iemand die een Urban Jungle in uw huis heeft gecreëerd? Heeft u tropische of exotische planten? Vroeg of laat krijgt u te maken met spint, trips, bladluizen of wolluis. Maar maak je geen zorgen. Het kan allemaal biologisch bestreden worden met Chrysop. Met Chrysop kiest u voor een biologische bestrijding en gezonde kamerplanten.

Wat is Chrysop?
Chrysop bevat kaartjes met de eitjes van Chrysopa carnea. De larven van Chrysop bestrijden bladluizen, wolluis, spint en tripslarven op kamerplanten. Volwassen tripsen worden niet bestreden. Chrysop kaarten zijn daarom zeer nuttige hulpmiddelen om uw plantencollectie te beschermen.

Hoe gebruikt u Chrysop?
Chrysop wordt geleverd in de vorm van kaarten die u eenvoudig aan de stengels van uw kamerplanten kunt hangen. In de kaartjes zitten de eitjes van de gaasvlieg. Scheur de kaartjes uit elkaar zonder op de eitjes te drukken. Strooi de kaartjes vervolgens uit over de aangetaste planten. In de week na het ophangen zullen de larven uit de eitjes komen. Met het blote oog is er geen verschil te zien tussen de uitgekomen kaartjes en de volle eitjes, dus u zult geduld moeten hebben. Aangezien de larven zeer klein en hongerig zijn, gaan ze onmiddellijk op zoek naar voedsel. Je kunt de kaartjes desgewenst na 1,5 week uit de planten halen.

Tip: hang de kaartjes in de onmiddellijke nabijheid van de schadelijke insecten. Zo hoeven de jonge larfjes geen lange afstanden af te leggen om voedsel te vinden. Hang de kaartjes tegen een blad of een stengel, zodat de larfjes gemakkelijk over de plant kunnen lopen.

Let op: Chrysop kan alleen binnenshuis op kamerplanten worden gebruikt.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?
Wanneer de kaartjes aan de planten zijn bevestigd, duurt het gemiddeld tussen de 2 en 5 dagen voordat de larven uit de eitjes komen. Daarna blijven ze nog 2 tot 3 weken larven als er voldoende voedsel op de planten aanwezig is. Al die tijd voeden ze zich met de schadelijke insecten. Gemiddeld kunt u tussen 2 en 4 weken na het uithangen van de kaarten resultaat verwachten. Hoe kleiner de plaag in het begin is, hoe sneller u resultaat zult hebben. Als er geen voedsel meer op de planten zit, gaan de larven dood of kannibaliseren ze elkaar. Daarom zult u niet vaak volwassen gaasvliegen in uw huiskamer aantreffen.

Wanneer de Chrysop-larven spint of wolluis uitzuigen, blijven de lege insectenhuidjes achter op de bladeren. Een maand na het uithangen zijn de Chrysop-larven niet meer actief en kunnen de dode vliesjes met een sopje van de planten worden gewassen. Daarna kunt u - indien nodig - een nieuwe dosis Chrysop uitzetten.

Hoeveel Chrysop kaarten heb ik nodig?
Hang 1 tot 3 kaarten per plant, afhankelijk van de grootte van de plant en de mate van aantasting. U moet zo doseren dat de gekochte kaarten uw probleem oplossen. De larven blijven maximaal twee tot drie weken actief. Is je aantasting dan nog niet onder controle, dan heb je waarschijnlijk te weinig gedoseerd of heb je een hardnekkige aantasting en kun je het beste nieuwe kaarten uithangen.

Weet u niet zeker hoeveel kaarten u moet uithangen? Laat u adviseren en neem contact met ons op! Stuur een paar scherpe foto's van de onderkant van de aangetaste bladeren, zodat we een idee kunnen krijgen van je aantasting.

Word ik zelf aangetast door Chrysop?
Als de schadelijke insecten op uw kamerplanten worden opgegeten door de Chrysop, sterven ze van de honger of gaan ze elkaar opeten. U zult dus zelden een chrysop in uw huiskamer zien.

Chrysopa of hun larven zijn onschadelijk voor de mens en goed voor het milieu.

Mieren en Chrysopa kaarten
In de strijd tegen bladluizen en wolluizen is het belangrijk om vooraf de mieren zo veel mogelijk uit te schakelen. Mieren beschermen bladluizen en wolluizen om te kunnen profiteren van de suikerstof die deze insecten afscheiden. De mieren vallen de larven van gaasvliegen aan, zodat deze geen bladluizen of wolluizen kunnen eten.

Normaal gesproken heb je in je huiskamer geen last van mieren. In binnentuinen kan het echter voorkomen dat er mieren op de planten zitten. Gebruik in dat geval eerst ecologische mierenlokdozen om de mieren te verdelgen alvorens Chrysop toe te passen.

Kan ik de kaarten met Chrysop eitjes bewaren?
Het beste kunt u de kaarten op de dag van ontvangst aan de kamerplanten hangen. De eitjes op de Chrysop kaarten komen vanzelf uit. Het is niet de bedoeling de kaarten te bewaren. Als het niet anders kan, kunt u ze een paar dagen in de koelkast bij 6°C bewaren. Let op: de meeste koelkasten zijn kouder!

Spuiten in combinatie met Chrysop?
In tegenstelling tot andere nuttige insecten is Chrysop minder gevoelig voor schadelijke sprays. Hier is een lijst van de meest voorkomende:

Conserve Garden: Onschadelijk voor Chrysopa en dus geen wachttijd.
Fazilo Spray: wacht 1 week tussen het spuiten en het aanbrengen van Chrysop.
Alle producten op basis van pyrethrinen: 3 dagen wachttijd na de laatste spuitbehandeling.
 

Staat: Nieuw

EAN: 5404030600233

Productspecificatie

Bescherming van

Paprika
Bonenplanten
Courgettes
Komkommer
Pompoen
Sla
Kamerplanten

Product details

Inhoud 5 of 20 kaarten
Tegen Spint
Tegen Trips
Tegen Wolluis
Tegen bladluis

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen
Luisa 29-11-2022 10:42 Fantastic service, swift delivery, great product!

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Chrysop - tegen spint, trips, bladluis en wolluis
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag via onderstaande contactmogelijkheden
info@puurvantveld.be +32 (0)485 62 27 34
*Extra staffelkorting vanaf ... test