Nieuw! Biologisch voer voor kippen & pluimvee

Voor extra energieke dieren - 100% natuurlijk voer

Bladverliezende hagen

Filter

0
Onbeperkt
Bladverliezende-hagen

Zoekt u een haag met heel wat variatie? Kies voor een bladverliezende heg!

Bladverliezende hagen varieren doorheen het jaar. Niet 100% wintergroene hagen kenmerken zich meestal in volgende eigenschappen:
 
  1. Herfstverkleuring
  2. Vaak rijkelijk bloeiend
  3. Vernieuwing of verliezen van bladeren in de loop van het jaar
  4. Bescherming tegen hevige wind
 
  • Een haag die kleur brengt in je tuin

Bladverliezende hagen kenmerken zich veelal in een typische herfstverkleuring. Zo heb je bij onder andere haagbeuk, beukenhaag en veldesdoorn (acer campestre) een prachtige verkleuring van het blad van groen naar oranje-geel & rood.
 
  • Rijkelijk bloeiende haag

Er zijn tal van bloeiende hagen die voor heel wat kleur zorgen in je tuin! Denk maar aan de meidoornhaag! Een rijkelijke bloei, met witte, geurende bloemen in de lente en nadien een enorm aantal rode bessen. 
 
  • Een nieuw bladerdek, elk jaar opnieuw

Bij de meeste bladverliezende heggen wordt elk jaar een nieuw bladerdek gevormd. Dit betekent dat in de herfst en winter de 'oude' bladeren afvallen en zich spontaan nieuw blad vormt. Bij enkele soorten kan het gebeuren dat er maar gedeeltelijk nieuwe bladeren worden gevormd, doordat de oude toch blijven hangen. Dit zijn in principe semi-wintergroene hagen, maar behoren toch tot de bladverliezende hagen. Ligustrum is hier een voorbeeld van.
 
  • Bescherming tegen hevige wind

Net zoals een wintergroene heg biedt een bladverliezende heg een goeie bescherming tegen wind. Het heeft in principe een filterende functie, waardoor uw tuin als het ware wordt beschermd tegen hevige wind. 

-10% korting bij afhaling op de kwekerij!

*Niet cumuleerbaar met andere kortingen, korting op de prijs/stuk vanaf minimaal aantal.


Weergave:

Hoe en wanneer plant ik mijn bladverliezende haag het best ?


Bladverliezende planten worden hoofdzakelijk aangeboden in kluit of blote wortel. De beste periode om dit type groen te planten is zowel het voor -als najaar. Meestal begint de plantperiode in het voorjaar vanaf midden oktober en loopt tot en met april/mei. De duur van de plantperiode is wat afhankelijk van het weer en de temperaturen. Niet-wintergroene haagplanten kunnen ook in pot worden aangekocht. Dit wil zeggen dat ze in pot werden gekweekt en zo het ganse jaar kunnen worden aangeplant. Enkel bij strenge vorst kan er dan niet geplant worden. 


Hoe snoei ik mijn niet-bladhoudende heg?

In principe kunt u de langste takken van de plant wat bijsnoeien na aanplanting. De beste manier om uw haag goed te kunnen bijhouden is een jaarlijkse snoei vanaf juni. Er zijn hagen die een 2e snoei nodig hebben en/of verdragen.
 

Een bladverliezende haag/heg kopen? Nog vragen? 


Contacteer ons gerust bij vragen omtrent verzorging, aanplanting of eventuele andere vragen! 


test